Betalning – hos oss får du gärna betala med kort men kontanter går naturligtvis också bra. Vi tar däremot ingenting på faktura.
Vaccinering – ta med ev vaccinationsintyg.
Besiktning, utfärdande av pass och id-märkning – ta med ev registreringsbevis, intyg om id-märkning och vaccinationsintyg.
Sjuka djur – om du misstänker att ditt djur bär på en smittsam sjukdom t ex kennelhosta, rävskabb, magsjuka etc är det bra om djuret lämnas kvar i bilen tills ni är besöksregistrerade.
Seniorkontroll eller problem med urinvägarna – försök samla upp urin från djuret på ett så renligt sätt som möjligt i en ren behållare och ta med det. Urinprov håller sig bara några timmar så förvara det kylt i så stor utsträckning som möjligt.
Ska ditt djur sövas eller få lugnande bör det ha varit fastande sedan 12 timmar (OBS! gäller inte marsvin, kaniner och andra mindre smådjur). Det är också bra om du tar med en filt eller stor handduk som vi kan svepa in patienten i efter behandlingen.
Operation – bada gärna djuret någon dag före planerad operation för att minimera risken för sårinfektion.
Vid avlivningar är det bra om du har tänkt igenom hur du vill göra efteråt. De alternativ som finns är:
- Att ta djuret med sig. Då kan det vara bra att ha något att svepa in/bära djuret i under återfärden.
- Att djurkliniken ombesörjer transport och kremering.
- Att djurkliniken ombesörjer transport och separat kremering, dvs att du som djurägare får tillbaka askan efter kremeringen.